Waarom ?

Zo af en toe komt de vraag : Waarom spenderen jullie zoveel tijd en energie in de historie van een dorp, waar je al decennia niet meer woont ? 
In de vraag ''waarom ?'' zit het antwoord al opgesloten !   Waarom is alles gelopen in ons vestings- en grensdorp, zoals het is gelopen ?  
Of : Waarom en hoe heeft het dorp Nieuweschans en zijn bewoners zich kunnen ontwikkelen, zoals het zich heeft ontwikkeld ?!
Deze vraag integreert heel erg en dit stap voor stap uitzoeken kost nu eenmaal tijd en energie ! Dit is nu juist de uitdaging !!
Bovendien kunnen we zo ''terug'' naar onze roots !


En dit niet op een wetenschappelijke, saaie, maar op een onderhoudende, prettige manier, vergezeld van de mooiste foto's van vroeger. 
Dit is bijna een levenswerk, toch willen we het beslist niet zo noemen ! Noem het een passie. Ruim drie jaren bezig, zijn we nog niet op de helft ! 
Reeds vele onbekende, of vergeten feiten ontdekt, toch liggen nog een enorm groot aantal vragen op een antwoord te wachten.
De historische website zal voor iedereen en zeker ook het nageslacht een belangrijke ‘’ Schansker encyclopedie’’ kunnen worden.
Wil men iets weten over de ''Schansker Historie'' ??  Even de site raadplegen !! 


Het gegeven, dat onze passie wordt gevolgd door zeer velen (actief en passief), sterkt ons in de mening, dat we op de goede weg zijn.
Er zijn, zo is gebleken, meer ''in Nieuweschans geïnteresseerde mensen'', dan gedacht.  Vooral de rijke historie trekt. 
Bijkomend feit, is wel, dat men ons best computerfanaten mag noemen en we het dus een leuke bezigheid vinden. 
Heerlijk creatief met de computer bezig zijn.          Last but least : ''Nieuweschans verdient het''